StartsidaInstitutioner och enheterStudentKartaIntendentur 
CampuskortMat och dryckParkeringSkrivsalarKopiering och utskriftGrupprumStudentkontoStudentstöd
Student » Studentstöd
 
Streck
 

Stöd för dig som har någon funktionsvariation

Uppsala universitet erbjuder flera möjligheter till hjälp och stöd för dig som student. Det finns dels stöd som du inte behöver ansöka om dels stöd du måste ansöka om. Det finns dessutom stöd för dig som har en varaktig funktionsnedsättning.

Stödet gäller också om man har dokumenterade läs- och skrivsvårigheter. Det är viktigt att du redan när du anmäler dig till ett program eller en kurs tar kontakt med universitetets samordnare för studenter med funktionsnedsättning för att planera stödet.

Uppsala universitets har en samordnare för studenter med funktionsnedsättning på  Studentavdelningen, Segerstedthuset, Dag Hammarskjölds väg 7 (följ länken nedan för kontaktuppgifter). Om du har en psykisk eller neuropsykiatrisk funktionsvariation och vill ha stöd i studierna kan du kontakta Studentstödet (öppnas i nytt fönster), tel 018-471 20 20, e-post samordnare@uadm.uu.se. Hit kan du också vända dig om du har avbrutit dina studier vid Uppsala universitet på grund av psykiskt funktionshinder och vill återuppta studierna och behöver stöd i detta.

På den centrala webbplatsen finns även information om Arbetsmiljö och lika villkor.

 
Uppsala